Het echte leven begint - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Lisanne Snoo - WaarBenJij.nu Het echte leven begint - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Lisanne Snoo - WaarBenJij.nu

Het echte leven begint

Blijf op de hoogte en volg Lisanne

10 September 2012 | Curaçao, Willemstad

Lieve volgers,

Ik kreeg al vragen wanneer ik eindelijk een nieuwe blog erop zou zetten. En ik maar denken dat niemand het leest, omdat niemand reageert haha! Dus bij deze een nieuwe blog. Van de week is het natuurlijk best wel druk geweest, dus dan heb je ook niet veel tijd om even een blog te maken, maar ik zal het in ieder geval proberen om elke week even een berichtje te posten!

Ik was gebleven bij zaterdag. We gingen de auto halen die avond. Twee meiden van hier brachten ons naar die man toe. Daar kregen we wat te horen over de auto, maar ook over het eiland. Dat we wel goed moesten uitkijken en alles. Toen gingen we dus met twee auto’s terug naar ons hotel. Maar we konden natuurlijk weer niet de weg terug vinden. Toen raakte we de andere twee meiden weer kwijt. Dus wij hun bellen, hadden ze nog maar weinig benzine. Dus reden we weer terug naar hun toe. Maar bleek dus dat je alleen met pinpas kon pinnen, maar die hadden we dus allemaal niet bij ons. Toen besloten we toch maar om terug te rijden en toen begon in onze auto het rode lampje van de accu te branden. Dus wij maar die man gebeld en hij vertelden dat het draadje van de accu te los zat. Ondertussen waren die andere meiden ook nog maar aan het door rijden. Maar die reden af en toe ook even door rood, want anders kostte het weer teveel benzine. Toen zijn ze vlak bij ons hotel gestopt bij een tankstation en toen zijn wij maar even een pasje gaan halen in het hotel. Nou pinpas gehaald en toen wilde we weg gaan, konden we de auto dus niet meer starten. Ondertussen werden die andere meiden ook lastig gevallen door mannen in auto’s die gingen stoppen en terugrijden om naar hun te kijken. Vet eng natuurlijk, dus ze zijn gewoon weer verder gereden naar het hotel en gelukkig hebben ze het wel gewoon gered! Na dit avontuur zaten we met twee auto’s waar we niks aan hadden, dus zijn we niet meer uitgeweest.

Zondag ben ik met een paar van het hotel naar Mambo Beach geweest. Daar was Aimée ook, dus hebben we even gezellig bijgekletst. Daarna zijn we nog even naar Wet & wild geweest en dat was erg gezellig. Maar we zijn wel weer betijds naar huis gegaan! Want de volgende dag was mijn introductie met stage!

Ik moest maandag om half 9 aanwezig zijn op wereldstage en om 9 uur had ik een afspraak bij het Sea Aquarium! Daar heb ik dan introductie gehad en alle papieren ondertekend voor immigratie. Daarna werd ik voorgesteld aan iedereen. Ik werk dus met twee best wel jonge meiden. Eentje is fotograaf en andere videograaf. De eerste twee dagen, was er niet veel te doen voor mij. Dus heb ik gewoon even meegekeken, ook bij de dolfijntjes! Ze zijn echt super leuk! En het is ook heel mooi daar. Oja maandag was de auto gemaakt, toen wilde ik dinsdag naar stage, toen brandde dus weer het acculampje. Had dus iemand de deur open late staan van de auto en was de accu dus leeg. Dus ik moest gehaast naar stage met de taxi, vet duur natuurlijk! Toen heb ik die man weer gebeld van die auto en die wilde hem maken, maar hij kwam niet binnen bij big momma (de moeder van onze huisbaas). Hun dus ruzie gehad en ik zat nog steeds met een stukke auto. Dan zit je daar lekker tussen die ruzie in. Werd er natuurlijk hier ook weer op aangesproken, ik zeg: ik wil alleen dat de auto gemaakt wordt, nu kan ik niet naar stage. Onze huisbaas voelde zich volgens mij een beetje schuldig, dus die heeft dus de accu voor ons opgeladen! Toen kon ik woensdag eindelijk met de auto naar stage. Heen was ik goed gereden. Ik moest ook gelijk tanken. Maar het was allemaal gelukt. Terug was ik een beetje verdwaald. Donderdag was ik heen verkeerd gereden en terug weer goed. En vrijdag ben ik dan helemaal goed gereden!! Alleen stage valt nog een beetje tegen. Er moet nog een stagiaire aankomende twee weken zijn stage afmaken, dus dan moet ik ergens anders heen. Daar moet ik foto’s sorteren van vorige jaren. Er mag maar per patiënt 20 a 25 foto’s overblijven. Echt een kutwerk om het uit te zoeken. Maargoed ik hoop dat het na deze twee weken beter wordt. Ze zeiden al straks moet je echt hard werken. Dus ik wacht het rustig af. Ben wel benieuwd en ik heb ook zin om te beginnen. Maar eerst nog even deze twee weken overleven.

Dinsdag ben ik uit eten geweest met een paar meiden. We gingen pasta eten! Was erg lekker en gezellig. Alleen we moesten vet lang wachten. Eerst hadden die andere meiden pech op de weg. Er heerst hier echt een vloek op auto’s hier. Iedereen heeft wel wat met hun auto. Woensdag avond ben ik gedwongen om mee te gaan naar Cabana, daar gingen we ook naar toe met een groep. Het is een soort lounge bar, waar ook live muziek wordt gespeeld, dus dat is echt superleuk! Eindelijk was de vrijdag dan aangebroken en toen gingen we met 25 man van het hotel naar de full moon party. Het was gewoon in de open lucht en het was ook weer erg warm. Er was goede muziek en vuurwerk en ik heb echt een heerlijke avond gehad. Ik was half 7 ’s ochtends op vrijdags en ik lag er pas zaterdags om 4 uur in. Een lange dag dus!

Nou we het toch over mijn dagen hier hebben. Ik zal even omschrijven hoe een normale werkdag eruit ziet. Ik zet mijn wekkertje om half 7 en dan ga ik even douchen. Dan ga ik me aankleden en even klaarmaken. Daarna ga ik naar beneden naar de keuken. Daar ga ik me broodjes smeren en even ontbijten. Maar ik kan zo weinig kwijt in mijn koelkast en vriezer. Het is maar een klein vakje in de deur, dus ik kan maar zo’n klein flesje water kwijt. Daar baal ik echt van. Trouwens ik bewaar me brood in de vriezer en ik ga buiten zitten, dan is mijn broodje in 1 minuut ontdooid. Echt ideaal! Dan pak ik om kwart over 7 de auto naar stage en werk ik van 8 uur tot 17 uur. Ik sta trouwens ’s ochtends en ’s avonds lekker in de file. Echt zo niet chill, want het is zo warm in die auto. Pap ik snap nu helemaal wat je bedoeld met die files! Dan ben ik om half 6 thuis en spring ik nog even mijn zwembadje in! Daarna ga ik alweer douchen en dan is het tijd om te eten. Tot nu toe heb ik nog 1 keer zelf gekookt. Voor de rest heb ik meegegeten met andere of uit eten geweest. Doe ik goed dus. Alleen ik geef hier wel veel geld uit, dus daar moet ik echt meer opletten. ’ S Avonds chillen we nog wat met zijn allen op de binnenplaats en vervolgens kijken de meiden nog even gtst!! Echt te grappig! Alleen is het wel lastig te volgen, want de video loopt de hele tijd vast. Dan ga ik weer lekker slapen en dan begint alles weer van voor af aan.

Dan weer even terug naar afgelopen weekend. Zaterdag ben ik ook weet met een clubje naar Zanzibar geweest, dat is echt een mooi strand. De stranden zijn hier echt heel mooi! Echt genieten! ’S Avonds hebben we nog even met een paar meiden series gekeken. We waren alleen te moe om uit te gaan, dus zijn we op tijd gaan slapen. Zondag ben ik, hoe kan het ook anders, weer naar het strand geweest. Weer naar Mambo met Aimee en nog een meisje van mijn hotel. ’S Avonds hebben we weer even wat gegeten. Een lekkere salade, dus weer een beetje gezond voedsel! Dit moest ik even compenseren met het patatje van vanmiddag! Haha!

Alleen dit weekend had ik best wel veel last van heimwee. Ik heb nog steeds een jetlag en dan ben ik ’s ochtends ook heel vroeg wakker. Rond 6 uur al. Dus dan ben je even alleen en dan ga je nadenken en dan ga je toch iedereen wel missen! Ik heb dan zondag even geskyped met mijn lieve ouders en ik mis ze toch wel heel erg! Af en toe wil ik wel weer naar huis, maar af en toe gaat het ook weer heel goed. Dus ik moet maar een beetje meer afleiding zoeken. Maar helaas is niemand al zo vroeg wakker. Ik heb er vooral veel ’s ochtends last van. Maar ik heb het mezelf ook niet makkelijk gemaakt. Ik ga en voor het eerst stage lopen en voor het eerst op mezelf wonen en dan ook nog eens in een ver land. Dus door alle indrukken en nieuwe mensen en weinig slaap wordt het dan even te veel. Maar nu gaat het wel weer redelijk. Ik denk wel af en toe wat doe ik mezelf aan, maar ik krijg er ook weer mooie dingen voor terug. Maar ik weet niet of ik zoiets nog een keer zo snel zou doen.

Oja ook heb ik even met mijn broertje geskyped, was wel even gezellig. Die jongen is ook niks veranderd. Je zou denken dat hij wat aardiger zou zijn als ik nu hier zit. Maar neehoor! Haha valt wel mee hoor. Ook ben ik supertrots op hem, hij heeft voor het eerst gescoord met zaalvoetbal in zijn eerste wedstrijd!

Oja en ik was vrijdag zo blij, ik zat even te kijken voor wifi voor op mijn mobiel en opeens kreeg ik whats app berichtjes binnen. Ik helemaal blij, kan ik gezellig met mijn lieve vriendinnetjes appen! Dus bij deze iedereen kan me whats appen. Houdt wel rekening met het tijdsverschil, ik zal niet direct antwoorden en ik heb ook niet overal wifi. Maar wel gewoon appen dus! Vind ik heel gezellig!

Ik zal trouwens van de week even wat foto’s op het blog zetten. Ik wou vandaag foto’s maken, maar de batterijen waren op. Dus nog even geduld. Ik zal dus van de week nog wel even bloggen! Allemaal veel succes deze week met school, stages en werk!

Heeel veeeel liefsxxxxx

• 10 September 2012 - 09:42

Edith En Joost:

lieve Lisanne

Wat dapper om te vertellen over je heimwee, wij zijn blij dat je je weer wat beter voelt.
    Je hebt ons niet vertelt over de ruzie tussen je huisbaas en je garageman ha ha wat grappig.
    Je gaat nu je tweede week beginnen , het lijkt al langer , dus zal het zeker wel beter gaan en straks weet je niet beter en ben je behoorlijk gewend op Curacao.
    We hopen dat je gister een leuke dag met Aimee hebt gehad daar op het strand.
    We hebben gister al uitbreid gepraat met elkaar dus heb ik momenteel niets te melden.
    Nou sterkte deze week en we spreken je gauw

groetjes Mam en Pap

p.s zijn we de eerste die reageren ???

• 10 September 2012 - 11:37

Elly:

Hoi Lisanne,
    Bijdeze ook even een beichtje uit Alkmaar. Ik vind het heel leuk om te lezen wat je daar allemaal beleefd.
    Het weer daar is in iedergeval beter dan hier.
    Zaterdag hebben we open dag gehad in ons nieuwe huis, er zij wel 30 man geweest, als je weer terug bent moet je ook maar een keer komen kijken hoe het geworden is, je hebt het huis alleen nog maar helemaal kaal gezien.

Woensdag gaan we 3 weken naar Spanje, ik hoop dat ik daar ook internet heb, zodat ik je belevenissen kan blijven volgen

Hou je taai en ook genieten hoor!!!!

gr Elly

• 10 September 2012 - 19:58

Hetty:

Hoi hoi, wat een verhaal, haha. Heimwee ja dat gaat wel over hoop ik. Even nog doorzetten.
    Ook met de stage, ze geven je toch altijd k werk. Volgende week ander werk vragen, haha. Zeggen dat je hier niet voor gekomen bent. Ja die auto's, het blijft toch een derde wereld land. Maar wel lekker temperatuurtje. Deze week begint hier de herfst volgens de weerberichten, dus... mzzel voor jou.
    Mooi dat je kan appen en facebooken, kan je toch nog een beetje contact houden. Ik ben benieuwd naar de foto's. Moeten mooi zijn, met dat licht en de zon daar.
    Nou hou je taai en als je het niet meer ziet zitten, moet je maar denken.... in Holland is het ook niks.
    Ook files, slecht weer, stomme verkiezingen, winterjas aan etc. Kan nog wel honderd dingen opnoemen.
    En niet vergeten, neem je pinpas mee.
    xxx Hetty

• 13 September 2012 - 16:14

Lisanne De Snoo:

@ Pap en mam, ja jullie zijn de eerste :p!!

@ Elly, ik kom zeker nog een keer bij jullie kijken als ik weer thuis ben! Veel plezier in Spanje & leuk dat je m'n blog leest!

@ Hetty Ja de heimwee is alweer een beetje over. Nu nog 1 week en dan mag ik eindelijk beginnen met het echte werken! Het weer is huier nog steeds heerlijk. Het heeft hier wel al een paar keer geregend, maar dat is gelukkig alleen in de nacht! Nou succes met herfst en winter daar! Je hebt iig al genoeg gewinkeld! Ik upload snel wat foto's!

Liefsxx

• 21 September 2012 - 08:40

Hetty:

Hoi hoi,

Jeetje wat een lang en uitgebreid verslag. Knap hoor. Ik meen te lezen dat je het daar iets leuker bent gaan vinden en dat is maar goed ook. Het is hier pet, met 7 graden. Dus laarzen aan. Gisteren zag ik al iemand fietsen met handschoenen aan. We gaan nu ook 3 dagen weg met handschoenen, laarzen en winterjas aan, haha. Ik denk dat ik ook maar Beerenburger meeneem. Tenminste iets anders dan een tropische cocktal, haha. Even een snel berichtje want we gaan zo. Heel veel plezier nog en maak er wat van. Groeten, Hetty

PS Dat je dat lekker vind, een tropisch drankje, haha. xxx