Gips, rellen & gezelligheid
Door: Lisanne de Snoo
Blijf op de hoogte en volg Lisanne
02 Oktober 2012 | Curaçao, Willemstad
Mijn blog is al weer een tijdje geleden, dus tijd voor een nieuw blog!
Ik heb deze week weer het nodige meegemaakt.
Woensdag moest ik naar het ziekenhuis. Cindy heeft mij heel lief gebracht, want ik kon natuurlijk niet rijden. In het ziekenhuis werkt het weer heel anders. Eerst moest ik een nummertje trekken, vervolgens moest ik naar de administratie en vervolgens moet je weer in de rij wachten in de wachtkamer. Op zich werd ik snel geholpen. De dokter keek even naar de foto en mijn gips werd er afgehaald. Bleek dat er dus niks met mijn pezen aan de hand was, maar dat er juist wel een ‘breukje’ in mijn ringvinger zit. Eerst moest ik wel in het gips en toen weer niet. Ik moest gewoon mijn vingers intapen en ik kreeg een soort spalkje voor als ik bijvoorbeeld uit zou gaan. Dan wordt m’n vinger beter beschermd. Ik snap er zelf helemaal niks meer van, want ik kan mijn vinger gewoon bewegen, maar het doet wel veel pijn. Maar het gaat nu wel iets beter. Oja ik was trouwens ook weer 300 gulden lichter. Daarnaast krijg ik ook nog een aparte rekening van de dokter zelf! Over vier weken moet ik ook nog terugkomen, dus weer een rekening erbij. Arme student wordt ik zo.
Op stage had ik natuurlijk door mijn gipshand ook niet veel te doen. Ik heb weer lekker mijn tijd verspild aan foto’s sorteren.
Vrijdag mocht ik trouwens voor het eerst foto’s maken en sorteren. Ik vond het wel heel leuk, maar ook heel moeilijk. Ik heb natuurlijk helemaal geen ervaring met fotograferen en ik heb ook niet heel veel uitgelegd gekregen. Maar dat komt wel goed.
Ook ben ik vrijdag gezellig uiteten geweest met Aimée. We moesten natuurlijk vieren dat we precies een maand op Curacao zitten! We zijn lekker uiteten geweest bij de handelskade. We hadden mooi uitzicht over de pondjesbrug. We hadden allebei een saté met friet en als toetje een brownie. Maar we zaten allebei nog niet vol. Dus hebben we stiekem nog een cheesecake gegeten. Hahaha erg hea? Oh en ik heb ook voor het eerst over de pondjesbrug gelopen. Heel erg leuk natuurlijk. Maargoed het was een gezellige avond en ik heb nog wat met Aimee gedronken bij haar thuis.
Toen ik thuis kwam, ging iedereen eigenlijk naar Quintino (DJ) bij Mambo Beach, maar ik had niet zo’n zin en ik was ook erg moe. Ik heb nog even wat met Nicole en Guus wat gedronken. Ik werd eigenlijk niet toegelaten om naar bed te gaan. Maar op een gegeven moment kregen we honger, dus besloten we voor de grap te gaan eten. Uiteindelijk hebben we het plan dus nog doorgezet. Toen kwamen ook drie andere meiden net thuis van Quintino, dus die zijn ook meegeweest naar Dennys. Dat is een Amerikaans restaurant dat 24-7 open is. Daar hebben we om 2 uur ’s nachts nog nacho’s zitten eten. Je gelooft het nooit, het restaurant zat gewoon aardig vol. Wij gingen ergens zitten en toen kwam zo’n serveerster even vertellen dat de tafel gewoon gereserveerd was, om 2 uur ’s nachts!
Zaterdag ben ik, hoe saai ook, naar Cabana Beach geweest. De jongens moesten voetbal kijken bij Cabana, dus zijn wij maar op het strand gaan liggen. Echt een heerlijke relaxte dag gehad. Toen kwam de drama. We zouden met een paar mensen van het huis naar Bermuda (discotheek in Punda) gaan, maar er waren die avond dus heftige rellen in Punda, vanwege dien politieke omstandigheden in Curacao. Jullie zullen het vast wel gehoord en gelezen hebben. Onze huisbaas raden het ons erg af om weg te gaan, uiteindelijk mochten we ook niet meer weg. Het schijnt heftig te zijn geweest, maar ik heb er verder niks van gezien. Aimée woont in Punda, dus die heb ik even gebeld, maar alles was gelukkig redelijk rustig daar. Ik woon trouwens in Santa Rosa, een aardig stukje van Punda af. We zijn met alle mensen hier wat bij het zwembad gaan drinken en we hebben er maar het beste van gemaakt. Was weer een gezellige avond.
Zondag heb ik eerst gezellig geskyped met mijn ouders en met mijn oma (Wiedijk)! Zo leuk! Mijn oma zat verbazingwekkend te kijken. Alsof ik het niet echt was. Maar het was zo leuk om haar te zien en even met haar te praten! Ze is niks veranderd! Haha ze zei tegen mij dat ik een lekkere bolle toet had gekregen. Nou bedankt oma! Haha!
Nou we het toch over een bolle toet hebben. Ik ben hier zo energieloos en een beetje futloos. Ik hoorde een paar huisgenootjes over een sportschool. Dus ik erover vragen, want ik mis sporten echt een beetje. Zit die sportschool dus naast mijn stage! Hoe ideaal!? Het kost voor drie maanden ongeveer 250 gulden (=120 euro). Dus dat ga ik even fixen.
Zondagmiddag ben ik met Aimée naar de Starbucks geweest. We hebben daar aan het schoolverslag gezeten, onder genot van een frappechino natuurlijk! Het is wek fijn dat we al een beginnetje hebben gemaakt. Anne kwam na stage ook nog even langs en daarna zijn we naar huis gegaan.
Ik zit hier nu echt in een lange broek. Ik wordt helemaal lek gestoken door die muggen hier. Ik heb een stuk of 50 muggenbulten alleen al op mijn been. Ik heb wel spray, maar dat werkt niet echt. Nu dat ik mijn benen bedekt heb, wordt ik verder gestoken op mijn armen. Ik wordt er helemaal gek van! Maargoed dat is niet het ergste. Het is hier trouwens super lekker weer nog steeds. Van het weekend was het weer heel erg warm. Trouwens vorige week dinsdag is er ook een kleine tropische storm geweest ’s nachts. Ik werd wakker van de harde wind, regen en onweer. Ik heb gelijk mijn deuren opengegooid, eindelijk frisse lucht. Ook ben ik in een lange broek naar stage geweest die dag. Het was best wel een beetje fris. Maar later op de dag werd het weer heel warm, dus zat ik daar in mijn lange broek. Ook heb ik met een plastic zak om mijn arm gelopen, want gips mag natuurlijk niet nat worden!
Woensdag a.s. ben ik natuurlijk weer jarig! Ik ga natuurlijk taart halen en ik ga met een paar meiden uiteten! Dus dat is natuurlijk hartstikke leuk! En vrijdag is er weer de Full Moon Party! Dus genoeg plannen alweer.
Nu is het alweer maandag, dus ik heb nog een hele week voor de boeg. Allemaal weer veel succes op werk, stage en school!
Oja ik krijg morgen een kabel voor mijn telefoon en misschien een kabel voor mijn camera. Dan kan ik morgen nog even wat foto’s toevoegen!
We keep in touch!!
Heel veeeel Liefsxxxxx
02 Oktober 2012 - 19:46
Sary:
Hallo Lisanne
Ik heb weer genoten van je verhalen.
We hebben elkaar pas op skype gesproken dus ik heb niet zoveel nieuws nu.
Alvast voor morgen van harte gefeliciteerd met je 20 ste verjaardag.
Het zal wel vreemd zijn zonder je vader en moeder en broer, maar met je vriendinnen
zal het ook wel een gezeligge dag worden.
Wij zijn in italie ook lek gestoken door de muggen(Ik had 25 muggenbulten en de spray hielp ook niet,ze staken zelfs door je jurk heen)
Een week later hadden ze Joop te pakken en lieten ze mij met rust.
Een gezellige dag morgen en ik kijk uit naar je volgende verslag.
groetjes van Joop en Sary